Over ons

112-Nederland.nl is een hobbymatig gedreven website. 112-Nederland meldt alle pagermeldingen die via het publieke p2000 systeem worden uitgezonden. P2000 maakt onderdeel uit van het C2000 systeem. Vooral brandweer en ambulance maar ook de KNRM (reddingsbrigade) maken gebruik van dit openbare pagernetwerk. Politie maakt in de meeste veiligheidsregio's geen gebruik meer van dit systeem of enkele voor het alarmeren van de pers. De politie gebruikt voor communicatie het beveiligde T2000 systeem.

112-Nederland verzamelt meldingen en verrijkt de informatie zodat deze ook voor leken goed leesbaar is en zoekt waar mogelijk de locatiegegevens bij de melding.

De redactie van 112-Nederland is geen expert op het gebied van hulpdiensten en het door deze instanties gebruikte P2000 netwerk. Wel is ervaring met het gebruik van moderne media. Mochten er fouten worden gemaakt bij het doen van de meldingen dan verzoeken we u vriendelijk ons daarvan op de hoogte te brengen via onze contactpagina. Wij streven naar een zo duidelijk en eerlijk mogelijke informatievoorziening.

Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van deze website. Heeft u vragen, opmerkingen of ideeen laat het ons weten!